Edvardsen over geklapte huurtransfer naar Barnsley

Edvardsen komt met verklaring en biedt excuses aan: 'Kreeg een vreemd gevoel'

30 augustus om 10:09

Victor Edvardsen komt met tekst en uitleg na zijn geklapte transfer naar Barnsley. De 28-jarige spits was al medisch gekeurd bij de League One-club, maar besloot toch terug te keren naar Go Ahead Eagles.

Woensdag vloog Edvardsen naar Engeland, waar hij goed door de keuring kwam en zelfs al op het trainingsveld werd gespot in trainingskleren van Barnsley. Niets leek een deal nog in de weg te staan, tot naar buiten kwam dat de Zweed op het vliegtuig terug naar Nederland was gestapt. 'De gedachte om te vertrekken schoot de afgelopen maanden regelmatig door mijn hoofd', begint Edvardsen op Instagram.

Maar: 'Toen ik Deventer had verlaten, kreeg ik direct een vreemd gevoel en begon ik me af te vragen of dit wel de juiste beslissing was voor mij en mijn familie.' De spits, die via social media cryptisch zijn frustraties uitte over zijn reserverol bij Go Ahead, benadrukt in Deventer te blijven. 'Ik ga vechten voor deze club.'

'Ik weet dat ik veel te bewijzen heb, maar ik wil iedere dag vechten om dat te laten zien', schrijft hij. 'Ik wil sorry zeggen tegen de fans, mijn teamgenoten en de trainer (Paul Simonis, red.) en ben Jan-Willem (van Dop, algemeen directeur, red.) en Paul Bosvelt (technisch directeur, red.) dankbaar voor de manier waarop zij dit hebben afgehandeld. Ook wil ik mijn excuses aanbieden aan Barnsley. Deze beslissing had niets met de club te maken.'

Edvardsen wacht een zware concurrentiestrijd bij Go Ahead. De Deventer club trok recent Milan Smit aan, terwijl Finn Stokkers de Zweed voorbij is gestreefd in de pikorde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!