Edvardsen blijft bij Go Ahead Eagles

'Opmerkelijke wending: Edvardsen blaast deal af en blijft bij Go Ahead'

29 augustus om 10:30

Victor Edvardsen maakt niet de overstap naar Barnsley. De 28-jarige spits was al medisch gekeurd door de club uit de League One, maar wegens familiaire redenen ziet hij af van een overgang en keert hij terug naar Go Ahead Eagles.

Het was de bedoeling dat Edvardsen op huurbasis naar Barnsley zou verkassen. Door die huurdeal kan nu een streep, meldt het Zweedse Sportbladet. Om privéredenen heeft de spits ervoor gekozen de transfer af te blazen. Edvardsen meldt zich op korte termijn weer in Deventer, waar hij naar alle verwachting tot minimaal de winter blijft.

Edvardsen kwam woensdag in Engeland aan om de laatste plooien glad te strijken. Naar verluidt was hij door de medische keuring gekomen en waren Barnsley en Go Ahead akkoord over een aankoopoptie van ruim zeven ton. Enkel de handtekening van Edvardsen ontbrak nog en de hoofdpersoon besloot deze niet te zetten. De aanvaller is inmiddels al teruggekeerd naar Nederland.

Een transfer leek voor alle partijen de beste optie. Edvardsen kan moeilijk leven met zijn reserverol en liet zich op social media al een aantal keer cryptisch uit over zijn frustratie. Het leidde afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk (2-0) tot een fluitconcert van een deel van het publiek in De Adelaarshorst, toen de spits mocht invallen.

De terugkeer van Edvardsen zorgt mogelijk voor kopzorgen bij Go Ahead. De Deventer club heeft in de punt van de aanval de beschikking over aanwinst Milan Smit, Finn Stokkers, Thibo Baeten en nu dus toch ook Edvardsen.

Zie hieronder een foto van Edvardsen in het trainingstenue van Barnsley.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!