Vorm Gimenez bij Feyenoord 'echt zorgelijk'

Kritiek op Gimenez: 'Begint écht zorgelijk te worden, hij verliest elk duel'

15 september om 13:15

Santiago Gimenez kon zaterdag weer geen potten breken in het Eredivisie-duel van Feyenoord met FC Groningen (2-2). Mario Been en Kees Kwakman uiten hun zorgen over de voortdurende vormdip van de 23-jarige spits.

"Giménez speelt wederom niet geweldig, het is heel moeizaam", begint Been bij De Eretribune op ESPN. Kwakman vraagt zich af wat de oorzaak is. "Ik begin het echt zorgelijk te vinden. Het is een nieuw seizoen... En natuurlijk zit hij met dat reizen, dat je daardoor geen energie hebt, maar dan moet je niet spelen."

Momenteel laat Gimenez te weinig zien bij Feyenoord, oordeelt de Volendammer. "Als de tegenstander één-op-één doordekt, dan moet je een spits hebben die aanspeelbaar is en de ballen vasthoudt. Hij verliest élk duel. Hij is nu een ouderwetse goaltjesdief, hopen dat de bal voor zijn voeten valt, maar je moet véél meer brengen als spits van Feyenoord. Je kunt in ieder geval proberen om aanspeelbaar te zijn en om de duels te winnen. Tegen Blokzijl en Peersman verliest hij nu alle duels. En dat zijn geen kleerkasten."

Been zag een opvallend moment na 35 minuten spelen, toen Gimenez in een zeer kansrijke situatie zeer onzuiver inspeelde op Chris-Kévin Nadje. "Je kon hem vrij voor de keeper zetten. Dit was een heel belangrijk moment. Geef 'm gewoon rustig mee", zucht de voormalig Feyenoord-coach. "Voor een spits is het belangrijk dat je je goals maakt, aanspeelbaar bent en dat het lekker loopt… Dat is bij hem al weken niet te zien. Het is misschien te makkelijk om het elke keer toe te schrijven aan het vele reizen, dit is gewoon te weinig."

De Mexicaan staat na vier Eredivisie-wedstrijden op twee doelpunten en één assist. Met de Rotterdammers staat hij voorlopig vijfde, met zes punten uit vier duels.