Robin van Persie wil niets weten van trauma: 'Je moet juist nu een kerel zijn'

Van Persie 'trots' na oorwassing: 'Mensen vinden het leuk als het slecht gaat'

15 september om 00:02
Laatste update: 15 september om 00:06

Robin van Persie is trots op de spelers van sc Heerenveen. De kersverse oefenmeester zag zijn équipe zaterdagavond met 9-1 verliezen van AZ, maar is niet van plan om veel te veranderen in Friesland.

"Ik weet hoe het werkt: ik heb ook een keer met 8-2 van Manchester United verloren", reageert Van Persie na afloop van het duel in Alkmaar tegenover ESPN. "Dit hoort bij het voetballer zijn en bij iedereens reis om de beste versie van hemzelf te worden. Het is een weg van vallen en opstaan. Juist op dit soort momenten gaat het erom om het te ownen als een kerel."

Van Persie kreeg na afloop de nodige kritiek op de manier waarop hij zijn ploeg liet spelen. Zelfs bij een dikke achterstand bleven de Friezen de aanval zoeken. "De voetbalwereld kan een harde wereld zijn. Mensen vinden het leuk als het slecht gaat. Maar dit moet je ownen, ook nu. We hebben alles gedaan wat we konden doen, maar het is niet gelukt", stelt de oefenmeester.

In Friesland gaan ze echter niet bij de pakken neerzitten, verzekert Van Persie. "Dinsdag hebben we weer een wedstrijd en dan gaan we weer. Je moet juist een kerel zijn als het even tegenzit. Als je wint is iedereen op zijn best. Het gaat er mij om dat je juist in dit soort situaties met je borst vooruit staat en dat je trots bent op jezelf en op elkaar. Wij gaan nu geen andere dingen doen, wij blijven onszelf. Ook als het even tegenzit."