Priske legt keuze voor Feyenoord-aanvoerder uit

Priske legt keuze voor Feyenoord-aanvoerder uit: 'Dat vind ik belangrijk'

14 september om 18:50

Brian Priske onderbouwt zijn keuze om voor Quinten Timber te kiezen als nieuwe Feyenoord-aanvoerder. Volgens de coach van Feyenoord heeft Timber alles wat hij in een aanvoerder zoekt.

"We hebben een grotere groep van potentiële aanvoerders", begint Priske tegenover ESPN voorafgaand aan het duel met FC Groningen. "Ik was op zoek naar een Nederlandse speler als aanvoerder, die over leiderschapskwaliteiten beschikt. Quinten is hier al even, hij kent de club en de cultuur van de club en competitie. Dat vind ik belangrijk."

Priske is blij met de nieuwe jongens die zich hebben aangesloten bij Feyenoord zoals Jordan Lotomba en Chris Nadje. "Lotomba brengt de ervaring mee waarop we hoopten. Hij heeft misschien niet de beste voorbereiding gekend bij Nice, maar hij heeft de laatste twee weken een aantal goede trainingssessies gehad", verklaart Priske.

Ook Nadje maakt indruk op de coach. "Nadje maakt indruk op de training en in de minuten die hij kreeg tegen Sparta. Zijn fysiek is echt van de bovenste plank. Ik weet dat hij afkomstig is van een lager niveau in Frankrijk, maar zijn profiel is heel interessant", aldus Priske.