Niet in hoogste versnelling spelend PSV behoudt perfecte score met zege op NEC

14 september om 18:24
Laatste update: 14 september om 18:26

PSV heeft zaterdagmiddag een gemakkelijke zege geboekt op NEC. Nadat de formatie van Peter Bosz al vroeg op voorsprong kwam en ruim tachtig minuten met een man meer speelde, ging het niet meer mis in een wedstrijd die verder weinig hoogtepunten kende.

PSV trad zonder Noa Lang en Hirving Lozano aan tegen NEC. Daardoor werd Malik Tillman op de flank geposteerd, terwijl Jerdy Schouten terugkeerde in de basis. Enkele minuten na de aftrap liet NEC direct van zich horen na een goede actie van Basar Önal, maar toch was PSV de ploeg die na iets meer dan tien minuten op voorsprong kwam. Kodai Sano haalde de doorgebroken Guus Til neer, waardoor de Japanner een penalty weggaf en met rood van het veld moest.

Luuk de Jong bleef vervolgens koel vanaf elf meter. Daardoor moest NEC in de achtervolging, maar PSV pakte door: vijf minuten later verdubbelde de landskampioen de marge namelijk al. Na een mooie bal van Olivier Boscagli dook Til weer op voor het doel van Stijn van Gassel. Ditmaal werd de aanvallende middenvelder niet gevloerd en werkte hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Na de tweede Eindhovense treffer viel er niet veel meer te beleven in het Philips Stadion. PSV leek het wel welletjes te vinden en de krachten te sparen, met het oog op de Champions League-ontmoeting met Juventus van aanstaande dinsdag. Het tiental van NEC was niet bij machte om PSV in de problemen te brengen.

De thuisploeg kreeg nog wel wat kansen. Zo raakte Boscagli in de eerste helft de lat, terwijl de Eindhovenaren ook recht leken te hebben op een penalty na een handsbal van Mees Hoedemakers. Scheidsrechter Dennis Higler en de VAR waren echter een andere mening toegedaan. Zo bleef het uiteindelijk 2-0. In de slotfase gunde trainer Peter Bosz PSV-aanwinst Adamo Nagalo nog zijn debuut.

Door de overwinning beschikt PSV na vijf wedstrijden nog altijd over de perfecte score in de Eredivisie. Daarmee gaat de landskampioen eenzaam aan kop in de Eredivisie. Het gat met achtervolgers AZ en FC Utrecht is nu vijf punten, al komen beide ploegen later dit weekend nog in actie. NEC bezet momenteel de zevende plek op de ranglijst.