FC Barcelona ziet in Frenkie sterkhouder voor komende jaren

'Barça maakt toekomstplannen: Frenkie behoort tot vijf beoogde steunpilaren'

12 september om 12:47
Laatste update: 12 september om 13:30

FC Barcelona ziet in Frenkie de Jong één van de steunpilaren voor de komende seizoenen, zo meldt Mundo Deportivo. De Spaanse topclub is bezig met een plan om alle belangrijke namen langer aan zich te binden en Frenkie behoort tot deze spelers. 

Naast Frenkie wil Barça ook op korte termijn zaken doen met Pedri, Ronald Araújo, Fermín López en Marc Bernal. Zij worden gezien als de belangrijkste spelers voor de toekomst van de club. De onderhandelingen met Bernal, die de komende twaalf maanden langs de zijlijn staat met een kruisbandblessure, zijn al in de afrondende fase. 

Ook met Pedri zijn er aan het einde van vorig seizoen gesprekken gevoerd. De middenvelder wordt gezien als 'onbetwistbaar' bij de clubleiding. Daarnaast kan Fermín op korte termijn een verbeterd voorstel verwachten van de club. 'Het is de bedoeling om zijn contract, dat loopt tot de zomer van 2027, te verlengen tot medio 2029 met salarisverhoging en prestatiebonussen', klinkt het.

Barça heeft echter nog steeds geen duidelijkheid ontvangen van zowel Araújo als Frenkie. De clubleiding heeft geen duidelijke signalen gekregen dat ze hun verbintenis willen verlengen. 'Als Araújo niet voor de zomer verlengt, liggen alle scenario's open, inclusief een transfer in 2025 om te voorkomen dat hij gratis vertrekt. Dezelfde situatie zou zich kunnen voordoen bij Frenkie, maar dat ligt nu niet op tafel. Afgelopen november ontving hij een voorstel van de clubleiding met een minder salaris dan zijn huidige contract', besluit het medium.