Woerts over Van Praag en Lenderink

Hilariteit om opvallende woorden Van Praag: 'Wat een flauwekul, Ajax is dolblij'

14 september om 12:26

Chris Woerts gelooft de woorden van Michael van Praag na het aangekondigde vertrek van Susan Lenderink bij Ajax allesbehalve. De voorzitter van de raad van commissarissen meent dat de Amsterdammers de financieel directeur over hebben geprobeerd te halen. Volgens de sportmarketeer is Ajax blij dat Lenderink weggaat.

"Wij hebben nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen", liet Van Praag optekenen in het persbericht dat Ajax naar buiten bracht om het vertrek van Lenderink aan te kondigen. Volgens Woerts is daar niets van waar. "Het is wel lachen. Wat een flauwekul joh! Ze zijn dolblij dat ze weggaat."

"De druk op haar werd zo groot dat ze eieren voor haar geld heeft gekozen", vertelt Woerts bij Vandaag Inside. "Een financieel directeur is verantwoordelijk voor het budget en de uitgaven van Ajax. Als je er in twee jaar tijd dan zo'n puinhoop van maakt dat ze schulden oplopen en geld moeten lenen (naar verluidt veertig miljoen euro, red.), dan is het logisch dat er op een gegeven moment naar haar gekeken wordt vanuit de commissarissen, en dat er wordt gezegd: het is mooi geweest."

Lenderink blijft nog tot maximaal maart 2025 verbonden aan de Amsterdammers. In de tussentijd hoopt Ajax een kundige opvolger te vinden voor de vertrekkend financieel directeur.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!