'PSV kijkt ook naar Red Bull Salzburg-verdediger Solet'

'PSV wedt op meerdere paarden: naam van Red Bull-verdediger zingt rond'

23 augustus om 13:18

PSV wedt op meerdere paarden voor het versterken van het centrum van de verdediging. De naam van Oumar Solet (Red Bull Salzburg) zingt rond in het Philips Stadion, meldt het Eindhovens Dagblad.

Heel concreet is de belangstelling van PSV voor Solet nog niet: de regerend landskampioen geeft op dit moment de voorkeur aan Ko Itakura, die wordt gezien als 'een meer voetballende oplossing'. PSV heeft al ruim elf miljoen euro geboden op de Japanner van Borussia Mönchengladbach.

Wel zingt de naam van Solet rond in Eindhoven, klinkt het. De Franse verdediger van Red Bull Salzburg leek eerder deze maand naar TSG Hoffenheim te verkassen. Na zijn medische keuring en een aantal gesprekken om de laatste plooien glad te strijken, ging die transfer echter niet door.

De 24-jarige Solet speelt sinds 2020 voor Red Bull Salzburg, dat hem wegplukte bij Olympique Lyon. Hij kwam niet in actie tijdens het Champions League-tweeluik tegen FC Twente. PSV werd vrijdagmiddag ook al in verband gebracht met AS Roma-linksback Nicola Zalewski.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!