PSV treft Dirk Proper

PSV treft interessante optie: 'Zou weleens de opvolger van Schouten kunnen zijn'

14 september om 11:03

Het zou Aad de Mos niest verbazen als Dirk Proper en binnen afzienbare tijd een stap hogerop gaat maken. De middenvelder van NEC zou in beeld zijn als mogelijke opvolger van Jerdy Schouten bij PSV. Volgens de oud-trainer heeft Proper 'voetbalintelligentie ten overvloede'.

PSV neemt het zaterdag om 16.30 uur op tegen NEC in de Eredivisie. De Eindhovenaren treffen daarmee de mogelijke opvolger van Jerdy Schouten, mocht de met FC Barcelona in verband gebrachte middenvelder ooit vertrekken. "Ik ben heel benieuwd naar Dirk Proper", steekt PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad van wal. "Daar wordt toch een beetje over gezegd: dat zou weleens een opvolger van Jerdy Schouten kunnen zijn."

De Mos is fan van de aanvoerder van Jong Oranje. "Hij heeft voetbalintelligentie ten overvloede", aldus de oud-trainer. "Hij doet het ook heel goed bij Jong Oranje. Daar zit wel potentie in. Hij is een van de dragende krachten in dat elftal. Het zou me niets verbazen als hij een stap hogerop gaat maken. Hij heeft al veel wedstrijden in het eerste gespeeld."

Mocht Schouten vertrekken bij PSV, dan is Proper een van de namen die genoemd worden als opvolger. Het ED meldde in juli nog dat de Eindhovenaren in eerste instantie voor een grotere naam willen gaan, maar de spelverdeler staat ongetwijfeld op het lijstje.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!