Timber over 6-0 tegen Ajax

Timber: 'Als je Klassieker met 6-0 wint, hoef je toch geen medelijden te hebben?'

14 september om 10:17

Quinten Timber staat nog altijd achter zijn uitspraken na de met 6-0 gewonnen Klassieker tegen Ajax. De oud-jeugdspeler van de Amsterdammers én kersvers aanvoerder van Feyenoord vindt het hebben van medelijden met zijn voormalig teamgenoten 'onzin'.

Feyenoord zette Ajax vorig seizoen in zijn hemd door in De Kuip met maar liefst 6-0 te winnen van de Amsterdammers. Timber verzorgde de 5-0 voor de Rotterdammers en scoorde zo tegen de club waar hij een deel van de jeugdopleiding doorliep. "Ik doe alles om te winnen, maar na afloop is het meteen klaar", aldus de nieuwe aanvoerder van Feyenoord in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan geef ik de scheidsrechter een hand en probeer ik meteen normaal gedrag te vertonen."

"Ik ben christelijk en dat heeft daar wel mee te maken, respect voor iedereen is ons altijd voorgehouden", vervolgt Timber. Na afloop kreeg de international van Oranje de vraag of hij medelijden had met zijn oude teamgenoten. "Ik hou niet van verliezen, dat gevoel ben ik niet snel kwijt maar ik kan normaal doen. Maar als je de Klassieker wint, dan hoef je geen medelijden te hebben toch? Dat vind ik onzin."

Het gaat Timber dit seizoen voor de wind. De spelverdeler kwam tweemaal in actie bij het Nederlands elftal en maakte een goede indruk. Niet veel later werd bekend dat hij de opvolger wordt van Lutsharel Geertruida als aanvoerder van Feyenoord.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!