Alonso over Koeman en Tah

Alonso countert na uitspraken uit Oranje-kamp: 'Dat is de mening van Koeman'

13 september om 19:37

De uitspraken van bondscoach Ronald Koeman over Jonathan Tah laten Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso koud. De keuzeheer van het Nederlands elftal stelde dat de 28-jarige verdediger van Die Werkself afgelopen dinsdag de grootst mogelijke moeite met de sterke Brian Brobbey had.

Tah werd in de Johan Cruijff Arena na een helft spelen gewisseld door bondscoach Julian Nagelsmann. "Hij had aan alle kanten problemen met Brobbey", stelde Koeman na afloop van Nederland - Duitsland. "Hij kreeg ook nog eens geel."

Op het persmoment van Leverkusen wordt Alonso geconfronteerd met de uitspraken van Koeman. "Dat is de mening van Koeman", reageert de Spaanse trainer stoïcijns. "Mijn mening is dat Jonathan voor ons een heel belangrijke speler is. Hij was hier gisteren en woensdag ook. Toen had hij een goed humeur en een goed gevoel. Ik maak mij geen zorgen."

Leverkusen hervat de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Hoffenheim. Alonso kan dan weer beschikken over Jeremie Frimpong. De rechtervleugelverdediger verliet het trainingskamp van Oranje voortijdig wegens privéredenen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!