Kaplan krijgt rode kaart bij rentree

Slechte rentree voor Kaplan: Ajax-verdediger krijgt nog voor rust rood

17 september om 21:14
Laatste update: 17 september om 21:17

Ahmetcan Kaplan zal zijn rentree bij Jong Ajax snel willen vergeten. De Turkse verdediger moest tegen Jong AZ op slag van rust inrukken vanwege een rode kaart, waarmee hij ook nog eens een strafschop veroorzaakte.

Het duel tussen Jong Ajax en Jong AZ was lange tijd weinig spectaculair, tot het aanbreken van de blessuretijd van de eerste helft. Toen brak Jaydon Banel de ban: 1-0. Snel daarna ging het mis voor Kaplan, die een lange bal van Jong AZ verkeerd inschatte.

De linkspoot maakte een overtreding op spits Lequincio Zeefuik, en scheidsrechter Wouter Wiersma de Turk zijn tweede gele kaart presenteerde en naar de stip wees. De penalty werd gekeerd, maar dat zal de rentree voor Kaplan er niet veel beter op maken. Hij was net weer fit na een maand blessureleed.

De hoofdmacht van Ajax komt woensdagavond weer een actie. Dan staat om 20.00 uur het thuisduel met Fortuna Sittard op het programma.