Van der Vaart fan van Oranje-uitblinker Gravenberch

Van der Vaart fan van Oranje-uitblinker: 'Zijn mogelijkheden zijn onbegrensd'

12 september om 16:51
Laatste update: 12 september om 16:52

Rafael van der Vaart is niet verbaasd door de stormachtige ontwikkeling die Ryan Gravenberch dit seizoen doormaakt. De voormalig Oranje-international verwijst daarbij naar een uitspraak waar hij een jaar geleden veel opzien mee baarde.

In het voorjaar van 2023, toen Gravenberch bankzitter was bij Bayern München, stelde Van der Vaart dat de geboren Amsterdammer in alle facetten van het voetbal beter was dan toenmalig Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham. Dat zorgde voor veel verbazing. Nu wordt de oud-middenvelder door BetMGM gevraagd naar zijn mening over de recente prestaties van Gravenberch, die indruk maakt bij Liverpool en Oranje. 

"Ik kreeg behoorlijk wat kritiek toen ik een jaar geleden zei dat Ryan Gravenberch de potentie heeft om beter te worden dan Jude Bellingham, maar ik blijf erbij", stelt Van der Vaart. "Ik heb altijd gezegd dat de mogelijkheden voor Gravenberch onbegrensd zijn, als hij zijn volledige potentie kan waarmaken en zijn vaardigheden kan benutten. Ik ben dus niet verrast door hoe goed hij dit seizoen is geweest voor Liverpool en Nederland."

Van der Vaart is en blijft dus fan van Gravenberch, zo stelt hij. "Hij is sterk, snel en intelligent. De fans van Liverpool moeten erg enthousiast zijn over wat komen gaat", zo besluit de oud-speler van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur, Real Madrid en Hamburger SV.