Speler en Talent van de Maand bekend: prijzen naar Eindhoven en Groningen

Speler en Talent van de Maand bekend: prijzen naar Eindhoven en Groningen

12 september om 16:12
Laatste update: 12 september om 16:19

Joey Veerman is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. In de afgelopen maand was de middenvelder van PSV goed voor onder meer één goal en vier assists in vier duels. FC Groningen-aanvaller Jorg Schreuders gaat aan de haal met de prijs voor Talent van de Maand.

Na een bewogen EK kende Veerman een sterke eerste maand van het seizoen bij PSV. In de eerste vier duels van de Eindhovenaren gaf Veerman vier assists (twee tegen RKC Waalwijk, twee tegen Almere City) en was hij één keer trefzeker, tegen Go Ahead Eagles. Hoewel de wedstrijd tegen de club uit Deventer op 1 september gespeeld werd, telt hij wel nog mee voor de verkiezing van Speler van de Maand van augustus, die Veerman dus gewonnen heeft. "Het is altijd leuk om een persoonlijke prijs pakt, ook lekker dat het meteen de eerste maand al gebeurt", reageert de PSV'er op het winnen van de prijs. 

Veerman is echter niet de enige die in de prijzen valt: ook FC Groningen-buitenspeler Schreuders wordt in het zonnetje gezet. Hij heeft de Johan Cruijff talent van de maand-verkiezing gewonnen. Nadat Schreuders vorig seizoen met De Trots van het Noorden promoveerde naar de Eredivisie, was hij in de eerste vier duels van het seizoen al goed voor twee goals en twee assists.