Niet vertrokken Dávid Hancko maakt indruk bij Feyenoord

Gebleven Hancko maakt indruk bij Feyenoord: 'Haalt altijd het beste uit zichzelf'

12 september om 13:28

Dávid Hancko maakt bij Feyenoord veel indruk op zijn collega-verdediger Thomas Beelen. Laatstgenoemde wil dit seizoen écht doorbreken in Rotterdam-Zuid en krijgt daarbij veel hulp van Hancko, die deze zomer nog op het punt stond om te vertrekken.

Beelen kwam vorige zomer over van PEC Zwolle en kreeg onder Arne Slot de kans om zich te laten zien. Dat was op het begin nog even wennen, zo vertelt hij zelf. "De Keuken Kampioen Divisie was veel minder tactisch. Bij Feyenoord moest ik ineens zoveel meer nadenken over hoe ik ging voetballen. Normaal voetbalde ik op gevoel en nu moest ik veel meer nadenken over bijvoorbeeld het drukzetten. Dat was lastig aan het begin", vertelt de centrumverdediger in de podcast De klank van.

Wie hem het meest helpt om te ontwikkelen is collega-verdediger Hancko. "Er zijn heel vaak veel gasten, en daar ben ik zelf ook wel eens schuldig aan, die hebben de training erop zitten en that’s it. Voor mijn gevoel staat Hancko elke training écht aan en is hij altijd bezig om beter te worden. Dat valt op bij veel jongens."

"Ik denk dat hij een van de jongens is die het meest bezig is met het voetballer zijn", gaat Beelen verder. "Dat straalt hij ook wel uit. Hancko is er heel erg mee bezig om echt elke dag het beste uit zichzelf te halen."

Daaraan probeert Beelen een voorbeeld te nemen, aangezien hij nog veel verbeterpunten voor zichzelf ziet. "Het verdedigen voor de goal kan ik nog beter doen. Sowieso in het één-op-één verdedigen, wanneer iemand een actie maakt. Ook het eruit halen van voorzetten van de zijkant vond ik voor mijn gevoel heel slecht gaan voorheen. Dan maakte ik vaak niet eens contact met de spits, daar heb ik vorig jaar veel aan gewerkt. Dat deed ik echt niet goed."