Kraay over relatie met Van Gaal

Kraay komt met anekdote over Van Gaal: 'Daar liep het uit de klauwen...'

12 september om 10:30

In het verleden konden Hans Kraay jr. en Louis van Gaal niet samen door één deur. Laatstgenoemde was niet gediend van de vraagstelling van Kraay en liet dit nadrukkelijk blijken na het 2-2 gelijkspel op bezoek bij Estland in 2013.

"Het liep niet altijd even lekker tussen Louis en mij", begint Kraay bij Voetbal International. "Dat was in de periode waarin ik rond de wedstrijd voor SBS live de interviews met de bondscoach af nam. Van Gaal zei al heel snel: Ik praat niet voor en na een wedstrijd over spelers die ik niet heb geselecteerd. In die periode liet hij Wesley Sneijder, die bij Galatasaray speelde, structureel links liggen. Dat vond ik jammer." 

Toch probeerde Kraay een verklaring te krijgen van Van Gaal voor het ontbreken van Sneijder. "Nou, toen ging hij los: Dat ik deze vraag van jou wel had verwacht! Jij met je Sneijder." Na het gelijkspel tegen Estland escaleerde het tussen Kraay en Van Gaal. "Daar liep het uit de klauwen, dat verdiende niet de schoonheidsprijs. Estland had zes jaar lang thuis alles verloren, maar Oranje kon er niet winnen en speelde 2-2 gelijk in een vreselijke wedstrijd. Perschef Kees Jansma voelde het al aankomen en kwam na het duel snel naar me toe: Hans, Louis is helemaal naar de gallemiezen. Zou je alsjeblieft met een open vraag kunnen beginnen?"

"Dus ik begin: Louis, kan je leven met een punt? Nou, het antwoord kon iedereen in het stadion horen", vervolgt Kraay zijn anekdote. "Dat is weer typisch een vraag van jou! Heb je met je rug naar het veld gezeten!? Daarna ben ik het advies van Kees maar vergeten en vroeg ik aan Louis of het in de volgende interlandperiode niet tijd was voor Wesley Sneijder. Dat maakte het er niet beter op."