Kraay ziet opvallende Oranje-situatie

Kraay ziet opvallende Oranje-situatie: 'Als Koeman het opnieuw zou mogen doen...'

10 september om 19:52
Laatste update: 10 september om 20:03

Hans Kraay junior vermoedt dat Ronald Koeman het nu anders zou aanpakken met Steven Bergwijn, als de bondscoach daar de kans toe kreeg. Koeman smeet openlijk de deur dicht voor Bergwijn bij Oranje, nu de aanvaller de overstap naar Saudi-Arabië heeft gemaakt.

"Het boek bij Oranje is dicht voor hem? In principe wel", waren de duidelijke woorden van Koeman over de move van Bergwijn. In de studio van ESPN wordt Kraay ermee geconfronteerd dat diezelfde Koeman eerder de eveneens in Saudi-Arabië spelende Georginio Wijnaldum wél opriep. Toen noemde de bondscoach zelfs een rijtje met topspelers op die in dat land actief waren.

Kraay is ervan overtuigd dat Koeman met de wetenschap van nu de zaken anders aan had gepakt. "Als hij het opnieuw zou mogen doen, dan zou hij een dag of drie, vier na de transferdeadline zeggen: ik bel Bergwijn even op en zeg: Stevie, gefeliciteerd met je financiële toptransfer. Eén ding: voorlopig selecteer ik je niet, maar als je ze er vanuit alle hoeken en standen in schiet, dan kom ik weer bij je terug. Als Koeman het opnieuw had mogen doen, dan had hij het denk ik zo gedaan."