Presentatie Memphis

Presentatie Memphis zit erop: vuurwerk, onthulling rugnummer en goal Ramalho

12 september om 07:45

Memphis Depay heeft zijn presentatie bij Corinthians achter de rug. In de nacht van woensdag op donderdag werd de spits groots onthaald bij het bekerduel van zijn nieuwe club met Juventude (3-1 zege). Oud-PSV’er André Ramalho was een van de doelpuntenmakers.

Kort voor de aftrap van de wedstrijd tussen Corinthians en Juventude begon er uit het niets een lichtshow in de Neo Química Arena. ‘Welkom’, verscheen op de grote schermen en de reclameborden langs het veld, waarna er een afbeelding van Memphis en een leeuw werd geprojecteerd.

Daarna volgde er een grote vuurwerkshow. Memphis liep vervolgens onder luid gejuich en applaus het veld op. De spits werd zelfs al toegezongen met een eigen lied dat de Corinthians-fans voor hem hebben bedacht. Vervolgens presenteerde clubpreses Augusto Melo en directeur voetbal Fabinho Soldado de aanvaller aan het publiek. Bovendien kreeg Memphis zijn nieuwe shirt met rugnummer 94 overhandigd. Dat nummer verwijst vermoedelijk naar zijn geboortejaar.

Memphis zag vanaf de tribune hoe zijn nieuwe club na een halfuur op voorsprong kwam via Ángel Romero. Hugo Souza zorgde er met een eigen doelpunt voor dat Juventude nog op gelijke hoogte kwam, maar na rust werd de zege via een eigen goal van Ze Marcos en een doelpunt van oud-PSV’er Ramalho veiliggesteld.

Na afloop reageerde Memphis via X op zijn eerste dag in Brazilië.