Van der Vaart bewondert Gravenberch bij Oranje

Van der Vaart vol bewondering: 'Zeker eerste uur de aller-aller-allerbeste'

11 september om 10:46

Ryan Gravenberch heeft dinsdagavond tegen Duitsland (2-2) veel indruk gemaakt op Rafael van der Vaart. De 22-jarige middenvelder van Liverpool speelde een uitstekende wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Het duel was amper begonnen of Gravenberch noteerde al een assist op Tijjani Reijnders. Na twintig minuten had hij nog een assist kunnen hebben, nadat hij Xavi Simons op een geweldige manier bediende. "Ik denk dat we een geweldige middenvelder hebben", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Arne Slot heeft hem bij Liverpool weer helemaal op niveau gebracht, en zijn potentie komt er nu helemaal uit. Ik vond hem zeker het eerste uur de aller-aller-allerbeste."

"Hij voetbalt zo makkelijk en geeft balletjes mee. En dan die ene pass...", zegt Van der Vaart watertandend, doelend op de pass op Simons. "Dat zijn de moeilijkste ballen om te geven in het voetbal. Hij deed het fantastisch."

Oranje kwam voor rust 1-2 achter en knokte zich in de tweede helft naar een gelijkspel. Samen met Duitsland gaat het Nederlands elftal aan kop in de Nations League-groep.