Farioli lovend over Pasveer en Berghuis

Farioli blikt terug: 'Het was tien seconden stil bij iedereen...'

11 september om 08:50

Francesco Farioli is lovend over de invloed van Remko Pasveer en Steven Berghuis bij Ajax. Onder de Italiaanse oefenmeester is Pasveer weer de eerste keeper van de Amsterdammers, terwijl Farioli ook erg blij is met de passie van Berghuis.

In een interview met de clubkanalen wordt Farioli gevraagd naar Pasveer, die onder de lat de voorkeur krijgt boven Diant Ramaj en Jay Gorter. "Nu is het makkelijk praten over Remko, want iedereen heeft nu een positief beeld van hem", stelt de Italiaan. "Hij is de held van de wedstrijd tegen Panathinaikos. Maar voor mij telt meer dan die ene wedstrijd. Hij bracht vertrouwen, rust, capaciteit en leiderschap in het team. Hij heeft het in heel veel wedstrijden goed gedaan. Zowel in verdedigend opzicht, als in het grote plaatje en in alles wat bij het keepen hoort."

"Maar dan wil ik ook de twee andere keepers benoemen", gaat Farioli verder. "Gorter en Ramaj doen het heel goed. Ze dagen Remko op een goede manier uit en drijven hem tot het uiterste."

Ook komt Farioli te spreken over Berghuis, die op dit moment herstellende is van een blessure. "Als je het hebt over iemand die verliefd is op wat hij doet, dan is Steven daar een van. We kunnen het in woorden zeggen, maar misschien is dit effectiever: op het moment dat hij geblesseerd raakte, was het tien seconden stil bij iedereen", vertelt de oefenmeester. "Dat geeft een beetje de indruk van hoe hij in het team ligt. Maar het gaat wel enkele weken duren."