Van Hecke voelde weinig spanning voor debuut

Van Hecke voelde weinig spanning voor debuut: 'Zelfde als bij VV Goes'

11 september om 08:18

Jan Paul van Hecke kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn debuut bij het Nederlands elftal. Tegen Duitsland maakte de verdediger voor het eerst zijn opwachting bij Oranje, maar spanning voelde Van Hecke niet echt, zo geeft hij aan tegenover ESPN.

"Je weet hoe het gaat. Als je je debuut maakt, krijg je een haasje en dan moet je even praten en een speech houden. Dan gaat iedereen voor je klappen, dus dat is mooi", spreekt de verdediger van Brighton met een grijns op zijn gezicht.

Van Hecke genoot van zijn eerste interland. "Het was een mooie wedstrijd, gelijk vol tempo, dus het was lastig. Maar ik denk dat we goed terugkomen en dan is het een mooi debuut", aldus Van Hecke, die geen last had van zenuwen. "Dat viel wel mee, zeker als je er ineens in moet. Dat is ook wel lekker, dan kun je niet te veel nadenken en gewoon spelen. Dat deed ik, en ik denk dat het wel aardig ging."

Tot slot krijgt de mandekker de vraag of hij bij zijn invalbeurt nog even stilstond bij wat hij bereikt heeft. "Jawel, dat doe je als je erin stapt, maar dan is het ook gelijk klaar en dan speel je gewoon voetbal, dat is ook hetzelfde als als jongetje van VV Goes. Het blijft hetzelfde spelletje. Het is een ander niveau en natuurlijk besef je dat, maar je wil zo goed mogelijk spelen en dat probeerde ik."