'Hulk' van Oranje wekt complimenten

'Hulk' van Oranje wekt complimenten: 'Beste wedstrijd die ik van hem heb gezien'

10 september om 23:14

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn enorm lyrisch over Brian Brobbey na afloop van het duel tussen Nederland en Duitsland (2-2). Volgens het analistenduo is Brobbey geslaagd voor zijn 'Oranje-examen'.

"Er valt niet te verdedigen tegen Brobbey. Dan kun je nog zo sterk zijn, hij is altijd een maatje sterker", begint Van Hooijdonk op de NOS. "Ik zag zelfs momenten van hem waarbij ik dacht: dit is onze spits", reageert Van der Vaart. Brobbey was betrokken bij de 1-0 van Tijjani Reijnders en gaf later de assist op Denzel Dumfries bij de 2-2.

"Het is zo ontzettend vervelend als je tegen zo'n type spits speelt, die zo sterk is. Ik noem het even onze Nederlandse Romelu Lukaku. Je wordt elke keer weer heel simpel ondersteboven gebeukt. Het is een hulk", vervolgt Van Hooijdonk.

"Het allermoeilijkste is om onder druk een bal vast te houden, dat deed hij vandaag fantastisch. Daarna was het vervolg ook nog goed." Van der Vaart haakt in: "Het was de beste wedstrijd die ook ooit van hem gezien heb, zonder te scoren."