Van der Vaart watertandend van Gravenberch

Van der Vaart watertandend: 'Toen wilde ik eigenlijk naar huis gaan…'

10 september om 22:04

Rafael van der Vaart geniet enorm van het optreden van Ryan Gravenberch tegen Duitsland. De middenvelder viel in de eerste helft tegen Duitsland, net als in de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina, zeer positief op in het Nederlands elftal. Ook Brian Brobbey krijgt complimenten van de voormalig Oranje-middenvelder. 

"We staan achter, maar dat eerste gedeelte was heel goed, met een goede Brian Brobbey en een goede Gravenberch, die vond ik echt uitblinken", begint Van der Vaart op de NOS. "Ik moet eerlijk zeggen dat ook Brobbey echt een geweldige wedstrijd speelt", vervolgt hij.

Vooral de bal die Gravenberch gaf op Xavi Simons vond Van der Vaart fantastisch. "Toen wilde ik eigenlijk naar huis gaan… Dit is de allermoeilijkste bal in het voetbal en hij geeft hem perfect op maat. Ja, deze moet erin. Dan was het al helemaal geweldig geweest", aldus Van der Vaart.

Ook Pierre van Hooijdonk was onder de indruk van de geweldige pass. "Mooier wordt het niet", zegt Van Hooijdonk. "Mooier wordt het inderdaad niet", reageert Van der Vaart.