Koeman gepikeerd bij Oranje

Koeman gepikeerd bij Oranje: 'Ik weet niet waar je nu naar opzoek bent?'

10 september om 20:50
Laatste update: 10 september om 21:01

Ronald Koeman is benieuwd hoe het Nederlands elftal zich zal weren tegen Duitsland. De bondscoach bijt echter van zich af als hem wordt gevraagd of hij een 'topland-obsessie' heeft.

In gesprek met de NOS zegt Koeman dat hij met een positief gevoel toe heeft geleefd naar de wedstrijd tegen Duitsland, nadat Bosnië & Herzegovina een aantal dagen eerder met 5-2 verslagen werd. "Ik heb wel het gevoel dat we de dingen die we goed deden tegen Bosnië, ook tegen Duitsland kunnen doen. Zeker als wij balbezit hebben. Ik ben benieuwd of wij bij machte zijn om wat zij willen, met Musiala, Havertz en Wirtz, te bespelen in verdedigend opzicht. Dat zal cruciaal zijn."

Koeman voelt tegen een topland als Duitsland geen extra bewijsdrang. Als de bondscoach de suggestie hoort dat hij geen 'topland-obsessie' heeft, raakt hij zelfs enigszins gepikeerd. "Nee, wij haalden de halve finale van het EK. Duitsland niet. Ik weet niet waar je nu naar opzoek bent? Ik weet nu al wat er na afloop gaat gebeuren als je niet wint." Als verslaggever Jeroen Stekelenburg zegt dat hij nergens naar 'op zoek' is, reageert Koeman direct. "Ik begin er niet over, jij begint erover dat we het eigenlijk tegen een topland moeten laten zien."

Later krijgt de bondscoach ook de vraag of Brobbey rustig is. De Ajax-spits mag het laten zien tegen de Duitsers. "Zo te zien wel. Hij wil goed spelen zoals iedere speler. Ik heb ook gezegd dat de druk bij het Nederlands elftal altijd groot is. Die is er voor iedereen. Maar de keuze zal niet op basis van één wedstrijd zijn."