Kraay stomverbaasd: 'Dick Advocaat moet wel héél erg veel van voetbal houden'

Kraay stomverbaasd: 'Dick Advocaat moet wel héél erg veel van voetbal houden...'

10 september om 20:23
Laatste update: 10 september om 22:35

Hans Kraay junior verbaast zich over de omstandigheden waar het Curaçao van Dick Advocaat mee te maken krijgt. In de Nations League moet de formatie van De Kleine Generaal op een knollenveld aantreden tegen Sint Maarten.

"Dit is het allerslechtste veld dat ik ooit, ooit, ooit ergens heb gezien", zegt Kraay, als hij het veld van het Kirani James National Stadium ziet. Daarop wist Curaçao wel met 4-0 te winnen van Sint Maarten. "Curaçao heeft op Grenada tegen Sint Maarten gespeeld. Alle wedstrijden uit die Nations League-poule worden op dit veld gespeeld. Direct na deze wedstrijd werd er weer gevoetbald op dit veld. Dit is echt gewoon een soort moeras."

Het veld waarop Curaçao speelde in beeld, tekst gaat verder onder X-bericht

Jan Joost van Gangelen weet dat er bij het Curaçaose elftal ook verbazing heerst over de omstandigheden waaronder de wedstrijd tegen Sint Maarten werd afgewerkt. "Ik had vandaag even appcontact met het kamp-Curaçao. Die zeiden: dit hebben we echt nog nooit meegemaakt. En die zijn wel wat gewend..."

"Dick Advocaat moet wel héél verschrikkelijk veel van voetbal houden en heel graag van huis zijn, want als je in een moeras wil gaan voetballen, of 14,5 uur vliegen voor veertien betalende toeschouwers...", concludeert Kraay vervolgens.