Van der Vaart ziet Duitser met Mbappé-potentie

Van der Vaart ziet Duitser met Mbappé-potentie: 'Had al op dat niveau moeten zijn'

10 september om 11:10

Rafael van der Vaart is lyrisch over Leroy Sané, die bij Duitsland ontbreekt voor het duel met het Nederlands elftal. Volgens de 109-voudig Oranje-international had Sané het potentieel van Kylian Mbappé. Van der Vaart hoopt dat Sané zijn belofte alsnog inlost.

"Ik hoop dat hij wakker wordt en dat iemand hem een ​​schop onder zijn kont geeft", begint Van der Vaart tegenover de Duitse sportsite RAN. "Naar mijn mening gebruikt hij slechts twintig procent van zijn ongelooflijke kwaliteiten. En dat is al genoeg om te schitteren. Je moet je voorstellen wat er gebeurt als hij echt aanzet", vervolgt de voormalig middenvelder van Hamburger SV.

Sané doorliep de jeugdopleiding van Schalke 04 en maakte als negentienjarig wonderkind zijn debuut voor Die Mannschaft. Een jaar later maakte hij voor 52 miljoen euro een droomtransfer naar Manchester City. In 2020 nam Bayern München de aanvaller over. "Hij is nu 28 jaar oud. Ik denk dat hij al lang op het niveau van Mbappé had moeten staan", aldus Van der Vaart.

Dinsdagavond komt Sané niet in actie tegen het Nederlands elftal. De rappe buitenspeler is niet fit en ontbreekt daardoor in de Duitse selectie.