Frenkie de Jong nog niet hersteld van enkelblessure

''Ingewikkelde' Frenkie-zaak: rentree Barça-middenvelder opnieuw uitgesteld'

10 september om 08:04

Frenkie de Jong keert ook na de interlandperiode nog niet terug bij FC BarcelonaSPORT spreekt van een 'ingewikkelde zaak': de Nederlander zou zich niet willen laten opereren.

De Jong raakte op 21 april geblesseerd aan zijn enkel. De 27-jarige middenvelder werd opgelapt voor het EK, maar in de voorbereiding bleek dat het eindtoernooi niet haalbaar was. Vijf maanden nadat hij zijn kwetsuur opliep, kwakkelt hij nog steeds. Binnen Barça was de verwachting dat De Jong na de huidige interlandperiode weer zou kunnen spelen, ook daar gaat nu een streep doorheen.

Komend weekend speelt De Jong niet tegen Girona, terwijl ook de eerste speelronde van de competitiefase van de Champions League - Barcelona treft AS Monaco - te vroeg komt. Barcelona zit met de handen in het haar. Naar verluidt sturen de artsen van Barça aan op een operatie, maar houdt De Jong dat zelf tegen. De Nederlander zou niet onder het mes willen, omdat een operatie geen garanties op herstel geeft.

De rentree van De Jong wordt dus opnieuw uitgesteld. Wanneer de middenvelder terugkeert, blijft onduidelijk. Barcelona gaat in ieder geval geen risico's nemen: De Jong maakt pas weer speelminuten als hij 'honderd procent' fit is.