Driessen complimenteert 'jonge garde' na Weghorst-incident

Driessen verbaasd over rol Van Hecke in Weghorst-incident: 'Goed voor hiërarchie'

9 september om 21:18
Laatste update: 9 september om 21:51

Valentijn Driessen vindt het positief dat Wout Weghorst 'op zijn plek werd gezet' op de training van het Nederlands elftal. In Kick-off, de podcast van De Telegraaf, geeft Driessen aan het als een goed teken te zien dat de jongere garde zich niet laat kennen.

Driessen was verbaasd over de rol van Jan Paul van Hecke in het verhaal. "Wat ik het mooie eraan vond… het gaat natuurlijk om de broertjes Timbers, dat zijn van die horzels, daar word je doodziek van. Ook op een training die niks voorstelt gaan ze gewoon vol gas geven. En die Jan Paul van Hecke… die Weghorst, die lag daar en Van Hecke zegt: sta op, man. Stel je niet aan. Jan Paul van Hecke, nul interlands, Zeeuwse jongen, Brighton, nog niks gewonnen. Dat vind ik al goed."

Waar Weghorst normaliter juist zelf bekend staat als degene met de rol van aanjager op het trainingsveld bij Oranje, werd hij hier nu mee afgetroefd door de jonge garde. Iets wat Driessen wel bevalt. "Het is goed voor de hiërarchie en de dynamiek rond dat elftal dat de jeugd zich ook laat gelden en dat ze er niet als een stelletje dooie dieners bijlopen."