Gullit looft Zirkzee na Oranje-optreden

Oranje-uitblinker oogst lof van Gullit: 'Daarom speelde het middenveld zo lekker'

9 september om 20:44

Ruud Gullit heeft genoten van het optreden van Joshua Zirkzee in de interland tussen Nederland en Bosnië & Herzegovina (5-2). In Rondo geeft de oud-voetballer te kennen Zirkzee al langer te volgen, en dat de spits een belangrijk aandeel heeft in het vloeiende aanvalsspel van Oranje.

Gullit geeft aan Zirkzee al langer te kennen. "Al een tijd. Toen ik hem voor het eerst zag, bij de Onder 17 van het Nederlands elftal, toen zag ik dat al. Toen dacht ik: die jongen staat altijd op het goede plekje, dat is niet zo maar. Hij wandelt soms nog weleens, heel rustig, en dan kiest hij zijn momentjes uit."

"Het is heerlijk als je een spits hebt die je kunt aanspelen, die niet bang is", vervolgt de voormalig speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan. "Hij snapt het gewoon, het is zó leuk om naar te kijken. Het is ook een verbindingsspeler. Met die loopacties creëer je ook wat achter je. Dat is een echte spits. Hij kan goed passen, hij ziet het heel goed. Ik had het gevoel dat hij wel drie assists had kunnen hebben."

"Hij weet precies waar hij moet lopen, doet niet overdreven en zorgt gewoon dat hij elke keer in verbinding staat tussen de linies in. Dat is heel fijn, en ik denk ook dat daarom het middenveld zo lekker speelde. Als hij zich terug laat vallen en meteen op de derde man speelt… dan krijg je een vloeiend Nederlands elftal", besluit Gullit.