Zerrouki gaat in op lastig eerste seizoen bij Feyenoord

Zelfkritische Feyenoorder gaat in op moeizame start: 'Ik moet constanter worden'

9 september om 20:25
Laatste update: 9 september om 20:28

Ramiz Zerrouki heeft een moeizaam eerste seizoen achter de rug bij Feyenoord, waarin hij met name stand-in was voor Mats Wieffer. In gesprek met het blad Hand in Hand gaat de middenvelder dieper in op zijn start bij de club, en op zijn transfer van FC Twente naar Feyenoord.

Zerrouki kende een stroef begin bij Feyenoord, zo geeft hij aan. "Ik had een lastige start. Het begon in die eredivisiewedstrijd waarin we snel met een man minder kwamen te staan, waardoor ik vroeg werd gewisseld (thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, red.). Ik wisselde wedstrijden in de basis af met invalbeurten, wat het moeilijker maakte om in mijn ritme te komen."

Er waren echter ook mooie momenten voor de Algerijns international. "Het was lastig om een constant niveau te halen, hoewel ik ook goede wedstrijden heb gespeeld, vooral in de Champions League. Daar kijk ik met een goed gevoel op terug. Maar ik weet dat het dit seizoen beter moet. Ik moet constanter presteren en hopelijk kan ik dan een vaste waarde in de basis worden. Ik wil mijn steentje bijdragen aan nieuwe successen voor deze club."

In de winterstop van het seizoen 2022-2023 wilde Feyenoord Zerrouki eigenlijk al overnemen van FC Twente, maar de Rotterdammers slaagden daar niet in. "Ik moest de knop omzetten. Het was een uitdaging, maar zodra ik op het veld stond, wilde ik gewoon voetballen. Uiteindelijk draait alles om de passie voor het spel, dat heeft mij altijd gedreven. En gelukkig kwamen de clubs enkele maanden later alsnog tot een akkoord, waardoor ik eindelijk een Feyenoorder werd."