Mulder hekelt 'onzin' bij Nederlands elftal: 'Dan is er echt wat mis met hem'

9 september om 18:32

Youri Mulder begrijpt niet dat bondscoach Ronald Koeman pas ná het EK heeft doorgeselecteerd bij Oranje. Dat had volgens de voormalig spits ook vóór het eindtoernooi gekund. Mulder wijst naar onder meer Ryan Gravenberch en Memphis Depay.

Routiniers als Marten de Roon, Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij en Daley Blind - Blind stopte zelf als international - zitten in tegenstelling tot tijdens het EK niet bij de selectie van het Nederlands elftal. In Zeist wordt deze week veel gerept over een 'nieuwe dynamiek'. "Dan wordt er altijd gezegd dat er ervaring mee moet naar zo'n toernooi, onzin! De timing van deze frisse start is gewoon verkeerd", foetert Mulder tegen ESPN.

"Gravenberch speelt hartstikke goed dit seizoen, is dat dan omdat hij nu een paar maanden met Arne Slot werkt?", vraagt hij zich af. "Dan is er echt wat mis met hem. Ik denk dat hij twee maanden geleden net zo fit en goed was, waarom speelt hij dan het hele toernooi niet één minuut?" Mulder plaatst eveneens vraagtekens bij de rol van Memphis in Oranje. "Dat hele gezeur met Memphis hebben we twee jaar geleden ook gehad."

"Dat steeds maar weer hopen dat hij weer topfit wordt, terwijl je eigenlijk al weet wat je kan verwachten", zucht de analist. "Gooi gewoon Weghorst erin of Zirkzee, die speelde toch hartstikke goed", doelt hij op de wedstrijd tegen Bosnië & Herzegovina (5-2).