'Ajax-FC Utrecht gaat niet door'

Halsema verbiedt Ajax-duel met FC Utrecht door nieuwe politiestaking

9 september om 16:40
Laatste update: 9 september om 18:16

Ook Ajax-FC Utrecht gaat niet door. Dat melden de clubs maandagmiddag. Dat heeft alles te maken met de aangekondigde politiestakingen. 

De politie staakt komende zondag opnieuw voor een verbeterd vroegpensioen. Dat heeft drastische gevolgen voor Ajax en FC Utrecht. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft besloten een streep te zetten door het duel tussen beide clubs. Het duel tussen Ajax en FC Utrecht wordt beschouwd als een risicowedstrijd, waardoor er veel politie-inzet nodig is. Dat is door de aangekondigde stakingen niet mogelijk.

Eerder verbood Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, al De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, die moest afgewerkt worden in De Kuip. Ook dat was vanwege de politiestaking. Die wedstrijd wordt op woensdag 30 oktober ingehaald. Ook bij NAC-Ajax werd er gestaakt, maar dat betrof geen risicowedstrijd. Er vonden bovendien geen incidenten plaats bij dat duel. 

Door de afgelasting staan de Amsterdammers ook na komende zondag pas op twee wedstrijden in de Eredivisie, terwijl de meeste competitiegenoten dan al vijf duels achter de rug hebben. De mannen van Francesco Farioli komen op woensdag 18 september voor het eerst weer in actie. Fortuna Sittard is dan de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!