Barça-talent Bernal pas over één jaar terug

Barça-toptalent nog langer uitgeschakeld dan gevreesd: seizoen is al voorbij

9 september om 14:40

Een enorme klap voor FC Barcelona-talent Marc Bernal. De zeventienjarige middenvelder moet liefst één jaar toekijken met een zware knieblessure, maken de Catalanen bekend.

Bernal scheurde eind augustus zijn kruisband in het La Liga-duel met Rayo Vallecano. Hij is inmiddels geopereerd, maar het herstel neemt lange tijd in beslag. Pas in het seizoen 2025/2026 lijkt hij zijn rentree te kunnen maken. Het is een hard gelag voor Bernal, die in de voorbereiding juist zijn kans had gegrepen bij Barça.

Hansi Flick raakte tijdens de voorbereiding gecharmeerd van de jongeling, die prompt uitgroeide tot basisspeler. In de competitieduels met Valencia, Athletic Bilbao en Rayo Vallecano stond hij in de basis. Tegen die laatste club ging het dus mis. Bernal was zelf de eerste die dat in de gaten had. De controleur, die in Catalonië als de nieuwe Sergio Busquets wordt gezien, ging in tranen van het veld.

Voor Barça is de spoeling op het middenveld sowieso dun. Ook Frenkie de Jong, Gaví en Fermín López zitten nog in de lappenmand. Dani Olmo moest deze interlandperiode afhaken bij de Spaanse ploeg, maar dat was vooral uit voorzorg.