Veltman helpt landgenoten: 'Dat is gewoon even wennen'

Veltman helpt landgenoten: 'Brighton is natuurlijk geen Amsterdam'

8 september om 19:35

Joël Veltman helpt Mats Wieffer en Ferdi Kadioglu de weg wijs te maken bij Brighton & Hove Albion. De oud-Ajacied merkt ook dat het voor de nieuwe spelers op fysiek gebied even wennen is in Engeland.

"In het begin hielp ik ze wel", begint Veltman tegenover de camera van Viaplay over Wieffer en Kadioglu. Laatstgenoemde komt uit voor het Turkse voetbalelftal, maar is wel geboren en opgegroeid in Nederland. "Een beetje met huizen zoeken en ik liet zien welke buurten leuk zijn om te wonen. En de lekkere restaurants en leuke winkels aanwijzen deed ik ook."

"Brighton is natuurlijk geen Amsterdam of Londen", gaat de verdediger verder. "Het is heel gemoedelijk. Maar op een gegeven moment kennen ze de restaurantjes en winkeltjes wel en dan hoef je geen city tour te geven."

Wieffer liep eind augustus een blessure op in Engeland en Veltman weet dat het Premier League-voetbal even aanpoten is. "Ik praat ook met Mats. Hij speelde in de voorbereiding mee en tegen Everton ook. Hoe het op en neer gaat, dat is gewoon even wennen voor een paar weken lang. En ik wil niet zeggen dat hij daardoor geblesseerd is, dat is erg ongelukkig voor hem. Maar hij merkt ook dat het fysieke gedeelte heel zwaar is."