Schouten-transfer was heel dichtbij

PSV kan opgelucht ademhalen: 'Ik weet dat een transfer heel dichtbij is geweest'

8 september om 16:49

Jerdy Schouten was deze zomer erg dicht bij een vertrek bij PSV. Dat vertelt Kees Kist in gesprek met De Telegraaf in Oranje op rapport. De oud-voetballer is blij dat de middenvelder in ieder geval nog één seizoen in de Eredivisie speelt.

Na een goed seizoen bij PSV, waarmee de middenvelder kampioen werd en overwinterde in de Champions League, en een sterk EK als basisspeler bij Oranje kon Schouten rekenen op de nodige interesse van buitenlandse clubs. Borussia Dortmund, Napoli en Paris Saint-Germain passeerden de revue, maar uiteindelijk wisten Earnest Stewart en co. de spelverdeler in Eindhoven te houden.

Toch ging dat niet zo makkelijk als het lijkt. Kist laat weten dat het vertrek van Schouten bijna rond was deze zomer. "Ik ben ook zo blij dat we deze man in de Eredivisie hebben behouden, want ik weet dat een transfer heel dichtbij is geweest", aldus de oud-voetballer. "Nu kan ik elke week van hem genieten nog."

Kist beoordeelt het optreden van Schouten tegen Bosnië & Herzegovina (5-2) met een zeven. "Hij brengt zoveel rust en pakt elke bal op. Spectaculair? Nee, maar hij doet álles goed! Is het chaos om hem heen, dan komt hij er feilloos uit. Om zo'n man moet je een elftal heen bouwen en dat doet Koeman ook."