Schouten blijft bij PSV

'PSV gaat Schouten behouden, strategie van Eindhovenaren heeft geloond'

30 augustus om 17:25
Laatste update: 30 augustus om 17:27

Jerdy Schouten zal ook dit seizoen bij PSV blijven, zo meldt het Eindhovens Dagblad. In de sloturen van de buitenlandse transfermarkt wordt een last-minute transfer van de middenvelder uitgesloten.

'PSV gaat ook Schouten aan boord houden', schrijft PSV-watcher Rik Elfrink. De Eindhovenaren hebben de gehele transferperiode een hoge vraagprijs gehangen om de nek van Schouten en geen enkele club wilde daaraan voldoen. 'De club wilde hem per se nog een jaar in het Philips Stadion aan het werk zien.'

Na een sterk eerste seizoen bij PSV en een goed EK met het Nederlands elftal lag Schouten uitstekend in de markt. Eerder kwam naar buiten dat er volop werd getrokken aan de sterkhouder, maar er werden geen concrete clubs genoemd. PSV was bereid te onderhandelen bij een bedrag van ongeveer 45 tot 50 miljoen euro en dit zorgde voor een schrikeffect bij veel clubs.

Napoli was eerder van plan om een bedrag van twintig tot dertig miljoen euro neer te leggen voor Schouten, maar na het horen van de vraagprijs werd er doorgeschakeld naar Scott Mc Tominay (Manchester United). Ook Paris Saint-Germain zag de Oranje-international als potentiële versterking, maar zij hebben nooit doorgepakt.

Tot dusver speelde Schouten 43 duels in dienst van PSV, waarin hij goed was voor twee doelpunten en zes assists. Mede door het goede spel van Schouten behaalde de ploeg van Peter Bosz vorig seizoen de landstitel en de achtste finale van de Champions League. Op het EK was Schouten basisspeler bij Oranje, dat in de halve finale werd uitgeschakeld door Engeland.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: