Simons geniet: 'Ik heb een tijdje veel geslikt'

Simons jubelt over Oranje: 'Tijdje veel geslikt, maar het plaatje is compleet'

8 september om 11:06

Xavi Simons genoot zaterdag met volle teugen tijdens het Nations League-duel van Oranje met Bosnië en Herzegovina. Het optreden van het Nederlands elftal smaakt naar meer, stelt de 21-jarige aanvaller.

"Al die combinaties. Het was een mooie wedstrijd. Het is ook echt leuk. En nu op naar meer, op naar Duitsland in de Arena", stelt Simons in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dat de tegenstander geen wereldtop was, zegt hem niet zoveel. "Zag je die tweede goal van Bosnië. Ook zij hebben gewoon hun wapens. Met Dzeko bijvoorbeeld."

Liever kijkt Simons naar het goede spel van Oranje. "Er liepen veel jongens met techniek, het maakt het makkelijker. We zoeken elkaar. Het plaatje is compleet. We hebben de halve finale gehaald en we leggen de lat nu heel hoog. Ik voelde mij goed in de teamdynamiek. Een doelpuntje is dan leuk als extraatje, maar de manier waarop wij speelden was belangrijker."

"Het is geweldig om zo te voetballen", vervolgt Simons, die een vrije rol had vanaf rechts. Tegen Duitsland wil hij zich weer laten zien. "Dat ik in Leipzig speel, is een extra motivatie. Ik ben daar heel bewust gebleven om me door te kunnen ontwikkelen. Daarna gaan we nog een stap maken", stelt de ex-PSV'er, die eindelijk zijn belofte lijkt in te lossen in Oranje. "Alles komt met tijd, ik heb mij er niet druk over gemaakt. Ik heb een tijdje veel geslikt, dat hoort er ook bij. Ik voel nu een goede dynamiek bij Oranje en dat maakt mij blij."