Driessen reageert op overwinning van Nederland op Bosnië

Driessen: 'Zirkzee heeft zijn kandidatuur gesteld zou je zeggen, alleen...'

8 september om 07:44

Valentijn Driessen vindt dat men niet te hard van stapel moet lopen na de 5-2 zege van het Nederlands elftal op Bosnië en Herzegovina in de Nations League. De journalist zag Joshua Zirkzee en Ryan Gravenberch uitblinken, maar wijst ook naar het niveau van de tegenstander.

Bondscoach Ronald Koeman gaf Joshua Zirkzee de kans in de spitspositie tegen Bosnië. Brian Brobbey zal dinsdag op zijn beurt aantreden tegen Duitsland. "Zirkzee heeft zijn kandidatuur dus gesteld zou je op het eerste gezicht zeggen", begint Driessen in De Telegraaf. "Alleen stelde Bosnië en Herzegovina niets voor. Het is een raadsel hoe deze ploeg als nummer 75(!) van de wereld ooit in de Nations League A is terechtgekomen."

In de slotfase van het duel wist Oranje pas de wedstrijd op slot te gooien door late doelpunten van Wout Weghorst en Xavi Simons. "Zodoende was de Nations League-interland tegen de nummer 75 van de wereld onnodig lang spannend gebleven. Omdat Oranje bij twee defensieve slippertjes, waarbij Matthijs de Ligt was betrokken, twee tegendoelpunten incasseerde", analyseert Driessen. "Iets wat eigenlijk niet mag gebeuren tegen een voetbalnatie dat nog lager geklasseerd staat dan de kleintjes waartegen Nederland het opnam op het afgelopen EK in Duitsland: Polen, Oostenrijk, Roemenië en Turkije."

"Het zou derhalve van weinig realisme getuigen als Oranje en Zirkzee zich blindstaren op het resultaat. Zeker ook met het oog op Duitsland – die Mannschaft liet Hongarije met 5-0 volstrekt kansloos – is jezelf rijk rekenen spelen met vuur", gaat Driessen verder. "Nederland maakte er tegen Bosnië en Herzegovina met een behoorlijk optreden van Ryan Gravenberch een attractief duel van, maar oogde een enkel moment onverwacht kwetsbaar. Duitsland dinsdag in de Johan Cruijff ArenA is wel een serieuze graadmeter."