Koeman: 'Brobbey start tegen Duitsland'

Koeman verklapt: 'Ik wil beiden zien, Brobbey speelt tegen Duitsland'

7 september om 20:43

Ronald Koeman wil deze interlandperiode zowel Joshua Zirkzee als Brian Brobbey in actie zien. Waar de Manchester United-aanvaller de voorkeur krijgt in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina, zal de Ajacied dinsdag tegen Duitsland in de basis staan.

"Ik wil ze beiden zien. Brobbey speelt tegen Duitsland", onthult Koeman bij de NOS, voorafgaand aan het duel met Bosnië. Betekent het dat Wout Weghorst Plan B is? "Dat zou je kunnen zeggen, maar Wout heeft ook bewezen dat hij vanaf het begin kan spelen." Toch zal de kersverse Ajax-aanwinst deze twee duels niet aan de aftrap verschijnen. "Omdat hij, buiten twee invalbeurten van acht minuten, een heel onrgelmatige voorbereiding heeft gehad. En nogmaals, ik wil de andere twee zien."

Koeman legt uit wat hij zaterdagavond van Zirkzee verwacht. "Hij moet zijn spel spelen. Het is vaak afhankelijk van het type wedstrijd. Hij heeft de kwaliteiten om in de bal te spelen, maar ik verwacht dat hij dat vanavond iets minder moet doen. Ik verwacht dat we vrij veel op één helft zullen spelen. Dan moet je lengte maken en op de juiste momenten in de zestien zijn."