Kraay: 'De Vrij is gewoon beter dan De Ligt'

Kraay kondigt alvast één Oranje-wijziging aan: 'Hij is beter dan De Ligt'

7 september om 20:22

Hans Kraay denkt dat Matthijs de Ligt niet lang basisspeler in het Nederlands elftal zal zijn. De zomerse aanwinst van Manchester United start tegen Bosnië en Herzegovina, maar de ESPN-analist verwacht Stefan de Vrij snel weer terug.

Kraay twijfelt er niet aan dat De Vrij terugkeert in de basis van Oranje zodra hij volledig fit is. Hij slaat de Internazionale-routinier nog altijd hoger aan dan Matthijs de Ligt. “Het maakt mij helemaal niets uit dat Stefan de Vrij 31 jaar is. Hij is en was zo’n stabiele factor. Als hij weer fit is, dan vind ik het appeltje-eitje dat hij gewoon weer rechts in het centrum gaat spelen naast Virgil van Dijk."

De Ligt is in dat geval het kind van de rekening. Hij krijgt zaterdag tegen Bosnië nog de voorkeur. Kraay kent de kritiek dat de ex-Ajacied te breed is geworden. "Als je jezelf echt oppompt, en hij heeft van zichzelf al een imposant figuur, daar ga je niet sneller van worden. De Vrij is gewoon beter op dit moment. Het zou geweldig zijn voor De Ligt als hij vanavond de pannen van het dak speelt."