De Boer onder de indruk van Quinten en Jurriën Timber

Ronald de Boer onder de indruk: 'Vroeger noemde ik ze 'de botsauto's''

7 september om 15:09

Met Jurriën en Quinten Timber speelt er na Ronald en Frank de Boer weer een tweeling in het Nederlands elftal. Ronald de Boer, 67-voudig international, ziet gelijkenissen, maar vooral verschillen met de broers Timber.

Als jeugdtrainer begeleidde De Boer Jurriën en Quinten Timber bij Ajax. "Zij waren op zestienjarige leeftijd al veel fysieker dan Frank en ik", herinnert hij zich in gesprek met ESPN. "Ik noemde ze altijd 'de botsauto's'. Ze verloren de bal steeds, maar waren fysiek zo sterk dat ze hem gelijk weer veroverden."

"Later hebben ze veel meer rust gevonden in hun spel", gaat De Boer verder. "Ik weet nog dat Jurriën in de Champions League tegen Benfica in alle rust zijn tegenstander uitkapte. Hij deed net alsof hij hem terugspeelde op de keeper en draaide zich toen vrij. Hij is wat mijn broer altijd 'betrouwbaar' noemt. Ze hebben allebei een ongelooflijke stap gezet."

Tegen Bosnië & Herzegovina kunnen de broers Timber voor het eerst samen in Oranje staan. "Het zou heel mooi zijn als we door hen worden opgevolgd", stelt De Boer. "Ik hecht nooit zoveel waarde aan dat soort 'records'. En volgens mij zijn we nog steeds de tweeling met de meeste interlands samen." Ronald en Frank de Boer stonden 56 keer samen op het veld tijdens een interland van het Nederlands elftal.