Geen angst bij Zechiël voor strijd met Feyenoord-aanwinst Hwang

Geen angst voor strijd met Feyenoord-aanwinst Hwang: 'Heb kans om door te breken'

7 september om 11:53

Gjivai Zechiël is niet bang dat hij uit beeld verdwijnt bij Feyenoord, nu de Rotterdammers middenvelder Hwang In-beom op Deadline Day hebben gestrikt. De geboren Rotterdammer ziet dat er nog steeds kansen voor hem liggen om door te breken.

In gesprek met Voetbal International wordt Zechiël gevraagd naar de concurrentiestrijd op het Feyenoord-middenveld, nu Hwang in huis is gehaald. Daarbij moet gezegd worden dat de Koreaan aanvallender ingesteld is dan Zechiël. "Wat er gaat gebeuren? We leven in het nu, niet in de toekomst. Natuurlijk hebben sommige jongens ook krediet verdiend, maar elk seizoen is een nieuwe start", zegt het opleidingsproduct van Feyenoord.

"Voor mij liggen er kansen om door te breken, om mezelf te laten zien, om een belangrijke speler te worden voor de ploeg", vervolgt Zechiël. "Dat is allemaal onderdeel van mijn traject. Door mijn blessure ben ik mentaal sterker geworden en ook fysiek gegroeid. Daar moet nog steeds wat bij, hoor. Vorig seizoen ben ik er een half jaar uit geweest en heb ik heel weinig wedstrijden kunnen spelen. Thuis tegen Go Ahead Eagles Onder-21 was toen mijn laatste negentig minuten. Dat vraagt om een andere intensiteit dan de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Toen was ik na zestig minuten echt moe."