René van der Gijp laakt Ronald Koemans handelswijze omtrent Steven Bergwijn

Bergwijn krijgt steun: 'Als je hem afserveert, dan moet je even bellen'

7 september om 11:00

René van der Gijp vindt dat Ronald Koeman Steven Bergwijn had moeten bellen, alvorens hij naar hem uithaalde op een persconferentie. Na de transfer van Bergwijn naar Al Ittihad stelde de bondscoach dat de aanvaller niet meer in beeld was voor het Nederlands elftal. Dat kwam hem op kritiek van Bergwijn, en nu ook van Van der Gijp te staan.

"Als je tijdens een persconferentie aankondigt dat Bergwijn voor jou geen partij meer is, dan vind ik het wel netjes om hem even te bellen", begint Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Of je zegt gewoon: we gaan het zien met Bergwijn, laat hem daar eerst maar eens de beste worden en dan zien we het later wel. Maar als jij hem afserveert en hij komt niet meer in aanmerking voor het Nederlands elftal, dan moet je hem even bellen."

Koeman nam het Bergwijn kwalijk dat hij hem niet belde voordat hij richting Saudi-Arabië vertrok. Hélène Hendriks is het daar echter niet mee eens. "Ten eerste was het al heel laat en ten tweede moet hij niet vergeten dat hij een bepaalde autoriteit heeft. Het is niet zo makkelijk om dan de bondscoach te bellen. Hij heeft ook helemaal niet de kans gehad om Koeman te bellen...", stelt de presentatrice.

Uiteindelijk ontving Ajax ongeveer 21 miljoen euro voor de diensten van Bergwijn. De 26-jarige aanvaller tekende voor drie jaar in het Midden-Oosten.