Bergwijn slaat terug naar bondscoach Koeman

Bergwijn reageert: 'Als hij zo doorgaat, verliest hij al zijn geloofwaardigheid'

6 september om 06:54
Laatste update: 6 september om 09:21

Steven Bergwijn wil niet meer in het Nederlands elftal spelen onder leiding van Ronald Koeman. De aanvaller houdt de deur voor Oranje wel open, zodra er een andere bondscoach aan het roer komt te staan. 

Koeman liet na de transfer van Bergwijn naar Al Ittihad weten dat de deur dicht is voor de 35-voudig Oranje-international. "Als hij een betrokken bondscoach was geweest, dan had hij me eerst gebeld. Nu moest ik het vanaf de tv vernemen", reageert Bergwijn in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb ook veel mooie momenten met de bondscoach meegemaakt, dus dan is dit te makkelijk en dat valt me tegen van hem."

"Eerder had hij al publiekelijk een mening over Brobbey, die ook niet leuk was en waarvan hij later zei dat het niet handig was", gaat Bergwijn verder met zijn verhaal. Hij is niet te spreken over de optredens van Koeman in de media. "Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid."

Aan welke uitspraak van Koeman stoorde Bergwijn zich het meest? "Dat hij zei dat het geen sportieve stap was, blablabla. Ik kan hem verzekeren dat de competitie in Saoedi-Arabië beter is dan die in Nederland", antwoordt hij. "Kijk welke topspelers daar voetballen. En in de voorbereiding won Al-Ittihad van Internazionale. Dus de ene speler moet weg uit de Eredivisie om zich door te ontwikkelen en ik moet blijven? Juist. De bondscoach weet heel goed dat de competitie in Saoedi-Arabië een prima niveau heeft."

In de toekomst blijft Bergwijn wel beschikbaar voor het Nederlands elftal, maar wel onder een andere bondscoach. "Ik heb het altijd een eer gevonden om voor Oranje uit te komen. Maar onder deze bondscoach wil ik dat niet meer", aldus de aanvaller. "Met iemand die me bewust zo neerzet in de media ben ik klaar. Maar wie weet als er in de toekomst een nieuwe bondscoach komt. Ikzelf zal nooit de deur sluiten."