Memphis Depay afgebrand door Johan Derksen

Memphis volledig afgebrand: 'Er is iets mis met hem, hij heeft waanideeën'

7 september om 09:19

Bij Vandaag Inside zijn ze niet te spreken over Memphis Depay en zijn potentiële transfer naar het Braziliaanse Corinthians. Vooral Johan Derksen steekt zijn mening over de spits niet onder stoelen of banken.

"Die Memphis gaat nu dan naar Brazilië", begint René van der Gijp. "Dat vind ik ook wel droevig, als je dertig jaar bent. Voor Romelu Lukaku wordt op 31-jarige leeftijd nog gewoon dertig miljoen betaald bijvoorbeeld. Dan denk ik: laat Memphis eerst eens fit worden. Daarna zien we wel weer verder. Maar je gaat ook niet voor niks naar de nummer zeventien van Brazilië."

"Ik denk dat dit een debacle wordt", sluit Derksen zich aan bij zijn tafelgenoot, alvorens hij helemaal losgaat. "Hij kan daar geen filmster-act opvoeren. Die jongen heeft een aardige periode gehad. Hij heeft er lustig op los gescoord enige tijd, maar er is iets mis met hem. Het is toch een vreemde jongen? Hij heeft waanideeën van zichzelf. In potentie is het een goede speler, maar in die chaotische landen daar… Dat is niks voor hem", besluit Derksen.

Memphis lijkt desondanks hard op weg naar Brazilië. Enkel een medische keuring zouden een overstap naar Corinthians volgens verschillende media nog in de weg kunnen zitten.