Ajax-banneling Tahirovic aast op revanche tegen Oranje

Ajax-banneling aast op revanche tegen Oranje: 'Hij zal zich zeker willen bewijzen'

7 september om 08:54
Laatste update: 7 september om 08:54

Haris Medunjanin vermoedt dat Benjamin Tahirovic zichzelf extra graag wil laten zien bij het treffen tussen het Nederlands elftal en . De middenvelder is op een zijspoor beland bij Ajax, maar is nog altijd onderdeel van de nationale ploeg van Bosnië.

Zaterdagavond komt Bosnië op bezoek in Eindhoven. Tahirovic is bij Ajax uit de A-selectie gezet, maar heeft zijn plekje bij het Bosnische elftal wel behouden. "Benjamin Tahirovic mag weg bij Ajax, maar zie ik desondanks als een van de grootste talenten van Bosnië en Herzegovina", zegt zestigvoudig international Medunjanin over de controleur in De Telegraaf. "Ik denk dat hij zich tegen Nederland zeker wil bewijzen."

"Hij was de beoogde opvolger van Miralem Pjanic", vervolgt Medunjanin, die in Nederland voor AZ, Sparta Rotterdam en PEC Zwolle speelde. "Als je als 21-jarige niet speelt bij je club, dan is het moeilijk om je in het nationale team te voetballen. Waarom hij het nog niet waarmaakt bij Ajax? Onze mentaliteit is best lastig. Wij zijn trots en willen horen dat we alles spelen. Iedereen denkt dat hij een sterspeler is, maar als je het bij Ajax niet direct laat zien, dan staan er drie, vier anderen te dringen om je plaats over te nemen."

"Daar moet je mee kunnen omgaan, maar Bosniërs denken dan vaak dat de trainer tegen ze is. Dat moet Benjamin uit zijn hoofd zetten. Hij moet keihard gaan werken en zelf zijn basisplaats afdwingen", besluit Medunjanin.