AD verklapt één basisklant bij Oranje: Koeman maakt keuze over spitspositie

AD verklapt alvast één basisklant bij Nederlands elftal: 'Het zou een droom zijn'

7 september om 08:14

Joshua Zirkzee gaat tegen Bosnië & Herzegovina in de basis starten bij Oranje, weet het Algemeen Dagblad. In gesprek met de ochtendkrant herhaalt Zirkzee dat het voor hem een 'droom' is om in de punt van de aanval te staan bij het Nederlands elftal.

Zaterdagavond staat het Nederlands elftal in het Philips Stadion tegenover Bosnië & Herzegovina. Het AD weet te melden dat Zirkzee de kans krijgt in de punt van de aanval. In gesprek met het medium zegt de aanvalsleider dat hij maar al te graag de spits van Oranje wordt. "Het zou een droom zijn om in de spits van Oranje te staan. Dat is wat ieder jongetje in Nederland wil", zegt Zirkzee, die eerder deze week al vergelijkbare uitspraken deed.

"Ik denk dat lang niet iedereen mij in Nederland als speler kent", vervolgt de tweevoudig international, die ook kort terugblikt op het EK in Duitsland. "Daar in Duitsland was de eerste keer bij Oranje best spannend. Natuurlijk ken je al veel spelers, toch is het apart. Maar aan de andere kant is het ook simpel: je gaat trainen, je best doen en dan merk je of je meekan met het niveau."