Zirkzee wil eerste spits worden bij Oranje

Zirkzee heeft duidelijk doel bij Oranje: 'De droom van ieder Nederlands jongetje'

4 september om 12:22

Joshua Zirkzee hoopt bij het Nederlands elftal uit te groeien tot eerste spits. Dat vertelt de aanvaller van Manchester United tegenover Vandaag Inside. Ook gaat hij in op zijn start in de Premier League.

"De eerste paar weken is het een kwestie van in je ritme komen, iedereen leren kennen op de club, je snel aanpassen", vertelt Zirkzee over zijn start bij Manchester United. "De eerste wedstrijd ging natuurlijk wel lekker", verwijst de spits met een lach op zijn gezicht naar de wedstrijd tegen Fulham, waarin hij de winnende goal scoorde. "Dat was natuurlijk gekkenhuis."

Inmiddels loopt het echter stroever bij The Red Devils, die in eigen huis met 0-3 verloren van het Liverpool van Arne Slot. "Het is op dit moment lastig. Iedereen verwacht van United dat er gewonnen wordt. Het is een heel grote club, dus dat komt er gewoon bij kijken. Als je ziet hoe we trainen, dan gaan we echt de goede kant op. We moeten het laten zien op het veld."

"Ik kom hier gewoon om goed te trainen en mezelf net als op het EK van mijn beste kant te laten zien en dan is de keuze aan de trainer", stelt Zirkzee, die zijn doel echter helder voor ogen heeft. "Dat is uiteindelijk wel spits worden van Oranje, dat is de droom van ieder Nederlands jongetje."