Valste start voor Advocaat: Curaçao lijdt beschamende nederlaag in Nations League

Valste start voor Advocaat: Curaçao lijdt beschamende nederlaag in Nations League

7 september om 07:55
Laatste update: 7 september om 07:56

Het Curaçao van Dick Advocaat heeft zich geblameerd in de Midden-Amerikaanse Nations League. Op bezoek bij Saint Lucia, de nummer 170 van de FIFA-ranking, liep Curaçao tegen een 2-1 nederlaag aan.

Tegen Saint Lucia begon Curaçao aan een nieuwe Nations League-cyclus, waarbij het in Divisie B uitkomt. Alle basisspelers van Advocaat zijn of waren actief in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie, met namen als Eloy Room, Sherel Floranus en Leandro Bacuna. Bij Saint Lucia stonden er vooral semi-profs op het veld.

Desondanks had Curaçao de nodige problemen met haar opponent. Zo stond het na een klein uur spelen al 2-0 voor de thuisploeg, terwijl het aan Room te danken was dat de achterstand niet nog forser uitviel voor Curaçao. In de 63ste minuut bracht invaller Joshua Brenet, die nog altijd clubloos is nadat hij veroordeeld werd tot een maand cel, Curaçao wel nog terug in de wedstrijd. Saint Lucia trok de overwinning uiteindelijk echter over de streep.

Door de nederlaag staat Curaçao nu derde in de Nations League-poule. Sint Maarten staat nu laatste, terwijl Grenada aan kop gaat. Maandag neemt de formatie van Advocaat het op tegen het eerstgenoemde land.

Lees meer over:

Deel via